2014 genomförde USA med hjälp av …

CIA och ultranationalistisk höger i Ukraina en ”regime change operation” för att störta den rysslandvänlige presidenten och tillsätta en väst- och NATO-vänlig regim.

Från den kuppen 2014 och fram till februari 2022 när Ryssland startade sin specialoperation dödades över 14.000 etniska ryssar i Donbas (Donetsk och Luhansk).

I vår västmedia pratas det aldrig om detta. Det har tystats och glömts bort. Hotet om Ukrainskt NATO-medlemskap och risken att förlora den viktiga hamnen i Krim samt pressen från den rysktalande delen av befolkningen i sydöstra Ukraina att stoppa den nya regimens krig mot den etniskt ryska delen av befolkningen var viktiga och avgörande faktorer till att Putin blev tvungen att agera.

Det är nästan knäpp tyst om detta i mainstream media och i stället målas Putin ut som en maktgalen diktator som vill återupprätta någon form av storryssland. Man menar i fake media att Putin är på frammarsch i Europa och att ingen vet var han stoppar. Washingtonpropagandan för att rättfärdiga sitt proxykring duggar tätt och vasallstaterna i EU upprepar som ekon det Washington basunerar ut. Om någon i EU tänker självständigt och till o med dristar sig till att vilja avsluta USAs proxykrig för att få ett slut på dödandet ska den ledaren tystas och stängas ute tills han har lärt sin läxa.

Samtidigt vet vi att de amerikanska företag som tjänar på själva kriget är samma företag som tjänar på att bygga upp det odemokratiska Ukraina igen. Kontrakt värda miljarder är redan skrivna och det är gigantiska amerikanska företag som fått kontrakten.

Det luktar illa lång väg. Men var är de granskande reportagen i västmedia?! Var är de bildande teve- och radioprogrammen?! Nej, istället matas vi i Sverige med washingtonpropaganda och NATO-bullshit och stollar som Paasikivi får fritt härja i media som experter. De enda röster man hör är kören där samtliga sjunger falskt, ledda och dirigerade av Washington.

Rulla till toppen